vacature dirigent

Profielschets dirigent Popkoor Sing in Tune

Sing in Tune is een laagdrempelig popkoor in Leiden met zo’n 25-30 leden (veelal vrouwen in de leeftijd van 30-75 jaar) waar plezier in zingen voorop staat. Nu onze huidige dirigent ons na 15 jaar gaat verlaten in verband met zijn pensioen, zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent.

Wij zoeken een enthousiaste dirigent die tevens een goede pianist is en ons op de piano kan begeleiden. Een opleiding tot koordirigent of ervaring op het gebied van (pop)koren is uiteraard een voordeel maar als je ambities hebt om dirigent te worden willen we graag met je in contact komen.

We zoeken een dirigent die zich inzet voor de vocale ontwikkeling van het koor, maar die vooral in ogenschouw houdt dat plezier in zingen voor ons koor op de eerste plaats staat. De dirigent weet een goede balans te behouden tussen plezier en ambitie en beschikt over goed contactuele eigenschappen.

Popkoor Sing in Tune zingt driestemmig en heeft een breed repertoire aan popsongs: zowel nieuwe nummers als goude ouwe, meest Engelstalig, maar ook enkele Nederlandstalige nummers. Het koor beschikt over een behoorlijke hoeveelheid arrangementen, maar oefent ook graag elk jaar enkele nieuwe arrangementen. De dirigent bespreekt met de muziekcommissie en het bestuur de wensen omtrent nieuw repertoire.

Behalve de wekelijkse repetities op dinsdagavond (20.00-22.00uur) begeleidt de dirigent het koor ook bij enkele optredens die we jaarlijks verzorgen. In de schoolvakanties wordt er niet gerepeteerd.

We bieden een gezellig koor en een marktconforme beloning. Ingangsdatum in overleg (in 2023).

Word je enthousiast van deze profielschets, of heb je vragen? Neem dan contact op met het bestuur van Sing In Tune (bestuur@singintune.nl). We nodigen je graag uit voor een gesprek en wellicht ook voor een proefrepetitie met het koor.